Brikkelauget

for norske LEGO-entusiaster
Dato/klokkeslett: 2018-11-21 19:32:10

Tidssone UTC + 1 time
Skriv et svar
Brukernavn:
Emne:
Meldingskropp:
Skriv meldingen din her, den må ikke inneholde mer enn 60000 tegn. 

Smil
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Skriftstørrelse:
Skriftfarge
NB: Du er ikke logget på! Vær vennlig og logg deg på før du skriver innlegget.
Valg:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Slå av BBKode
Deaktiver Smil
Ikke link URLer automatisk
Godkjenning av innlegg
For å forhindre automatiske innlegg, krever administratoren at du skriver inn en bekreftelseskode. Koden vises på bildet under. Hvis du ikke klarer å lese koden, kontakt administratoren.
Bekreftelseskode:
Skriv inn koden eksakt slik du ser den på bildet. Om du bruker store eller små bokstaver spiller ingen rolle.
   

Emne - Nytt LEGO-rom, tips og triks
Forfatter Melding
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Noen som har erfaring med disse skuffeseksjonene fra Bauhaus? https://www.bauhaus.no/skuffereol-m-6-skuffer-1.html
Innlegg Skrevet: 2018-09-25 18:29:32
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Ok, tid for noen nye bilder.

Bilde
Her ser dere rommet så langt. Har montert to stk 120x30cm LED paneler i taket. På dette bildet er alle LED av og kun den originale taklampen på. Det er egentlig mørkere enn det virker som på dette bildet. Fikk ikke til å låse eksponeringen på mobiltelefonen. Må forsøke å ta nye bilder med speilrefleks kameraet en annen dag.

Bilde
Her er LED lampene slått på. Det vises kanskje ikke så godt på bildet men har også to slike LED-striper rett under fronten på de to hyllene over byggebordet, men bare den nederste er slått på i dette bildet (har ikke koblet strøm til den øverste).

Det ble egentlig SABLA mye lys av de LED panelene i taket. Angrer ikke ett sekund på at jeg kjøpte dem. Kan anbefales på det sterkeste!
Jeg kjøpte dem her: https://www.elektroimportoren.no/led-pa ... oduct.html
Disse er i utgangspunktet beregnet for å putte i T-profil himlinger, men du kan også kjøpe en ramme i metall som du kan skru i himlingen på vanlige tak (eller på veggen om du vil montere lampen der).
LED panelene kommer med strømforsyning og rundt 3m lang lampettledning. Ingen bryter på kabelen, men jeg bruker en slik trådløs bryter sak som er koblet i støpslet. Har også koblet sammen kablene inne boksen til det ene LED panelet slik at det bare var en kabel som kom ut på enden. Var dessverre ikke noe hull i den rammen for å få ut kabel, men er bare å bøye eller klippe bort ett hjørne på en av de endeplatene så er det fikset. Er iallefall slik jeg gjordet det i mangel på metallsag for å lage ett hakk hvor kabelen kunne komme ut av rammen.


Angående LEGO bordet så igjenbrukte jeg mitt gamle LEGO bord. Erstattet selve bordplaten med nye plater som hadde Melanin belegg, som gir en MYE sterkere overflate enn den malte overflaten jeg hadde tidligere. Disse både ser bedre ut og vil vare lengre. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjorde det fra starten av? Hobbyplater med Melanin belegg er bare bittelitt dyrere enn ubehandlede hobbyplater. Maling koster også og resultatet med maling blir ikke like bra.

Tidligere hadde jeg skrudd platene fra toppen og ned i rammen, og måtte da sparkle og male over skruhullene. Igjen så vet jeg ikke helt hvor jeg hadde tankene når jeg gjorde dette. Er mye bedre å bruke noen små vinkler under som du bruker korte skruer på opp i platen fra undersiden. Bare pass på å bruke korte skruer slik at de ikke stikker igjennom toppen av platen. Man skal jo ikke løfte bordet etter bordplaten, så trenger bare å holde bordplaten på plass slik at den ikke kan forskyve seg.

Så langt er jeg fornøyd med rommet. Ble mye mindre enn jeg hadde trodd og er ikke plass til å ha noe utstillingsbord i midten som jeg først hadde tenkt, men de kan monteres opp ved behov når jeg holder på med ett større prosjekt. Må også gå igjennom hyllene og boksene og få ting merket og plassert på fornuftige steder slik at jeg kan nå de viktigste og mest brukte boksene med deler uten for mye trøbbel.

Har nå også brukt noen av boksene i hyllene til å lagre ferdigbygde mindre modeller slik som små biler og tog. Tror jeg skal erstatte dem med tomme bokser og plassere disse boksene med ferdigbygde modeller til ett annet sted. De vil jo ikke være behov for å ha tilgang til hele tiden og kan derfor "gjemmes bort" i ett garderobeskap som er bak i dette rommet. Har også flere bokser med brukerveiledninger, disse vil også bli flyttet til hyllene i dette garderobeskapet.

Som dere også ser så er det to tomme hyller over byggebordet. Planen var at her kommer det til å fylles opp med ferdige modeller som jeg liker godt og som jeg vil ha stilt ut hele tiden. Den øverste hyllen kan justeres, men den nederste kan ikke flyttes lengre ned pga de Raaco reolene.
Innlegg Skrevet: 2018-06-05 19:38:17
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Raggsokk :
Litt gammel tråd å blåse liv i, men jeg oppdaget ved en tilfeldighet at Melltorp-bordene fra IKEA som Chilis refererte til tidligere, nå er tilbake i norske IKEA-varehus. Jeg bruker disse som LEGO-bord og har for liten bordplass, så nå blir det ihvertfall en tur til Slependen på meg! Jeg vurderte lenge å ta meg en harrytur til Uddevalla med tilhenger bare for å skaffe meg noen fler, men nå slipper jeg heldigvis.


Først og fremst så må jeg beklage at jeg ikke har lagt ut noe mer bilder om fremskrittet av LEGO-rommet.
Manglet den siste lille tingen som var lys, som jeg faktisk akkurat idag har vært å kjøpt. Må få dem installert først...

De Melltorp bordene er veldig pene ja, men jeg gikk for noen bord fra IKEA (som jeg ikke finner på på nettsiden nå) med runde bein som veldig enkelt kunne demonteres uten bruk av verktøy. Men har ikke brukt noen av dem i LEGO rommet enda. Tanket var at disse bordene kunne jeg sette opp ved behov når jeg holder på med større modeller og demontere bordene igjen når prosjektet er ferdig.

Jeg gjenbrukte det gamle bordet som jeg tidligere hadde laget selv, men byttet ut bordplaten med hobbyplater med melanin belegg. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjordet det første gang jeg laget det bordet? Melaninplatene koster bare bittelitt mer og er mye sterkere og mye enklere å bruke på ett selvlaget bord. Jeg kjøpte første gang ubehandlet tre som jeg sparklet og malte, som var en hel masse arbeid med, og ble veldig fort merker i etterpå... Vil sterkt anbefale hobbyplater med Melanin belegg dersom man skal lage bord selv.

Men nå skal jeg stikke å få montert de lysene og ta litt bilder og legge ut :)
Innlegg Skrevet: 2018-05-26 16:27:36
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Litt gammel tråd å blåse liv i, men jeg oppdaget ved en tilfeldighet at Melltorp-bordene fra IKEA som Chilis refererte til tidligere, nå er tilbake i norske IKEA-varehus. Jeg bruker disse som LEGO-bord og har for liten bordplass, så nå blir det ihvertfall en tur til Slependen på meg! Jeg vurderte lenge å ta meg en harrytur til Uddevalla med tilhenger bare for å skaffe meg noen fler, men nå slipper jeg heldigvis.
Innlegg Skrevet: 2018-05-24 08:46:12
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
tjodleik :
Ikea har noen veldig kjekke lamper: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10302969/
De er trådløst dimbare og finnes i mange størrelser.


De IKEA Floalt panelene var jo ikke dumme. Har ikke sett de før. En ulempe med IKEA panelene er at de har mindre lys; 2800lm for IKEA Floalt vs 3905lm for de fra Ledonline (begge 60x60 størrelse).
Men fordelene med de fra IKEA er jo for det første at det følger med en trådløs dimmer til de og at man kan justere fargetemperaturen.
De Floalt panelene er kanskje også litt enklere å montere i flatt tak da fester for dette følger med.
Tror jeg må se disse panelene først før jeg kjøper dem.
Innlegg Skrevet: 2018-03-06 20:33:52
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
F0NIX :
Har ikke bestemt meg om jeg skal kjøpe akkurat fra den butikken eller om jeg finner andre butikker som selger tilsvarende. Kan også kjøpe dem fra Alibaba eller andre kinesiske leverandører som det finnes mange av og som også leverer veldig billig. Ulempen er jo at kvaliteten kan være noe varierende og om man får problemer med lampene så er det ikke like lett og få dem byttet/reparert. Er jo også litt risky å koble til slikt om man kjøper 230v utstyr som kanskje ikke er godkjent for bruk i Norge.


Ikea har noen veldig kjekke lamper: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10302969/
De er trådløst dimbare og finnes i mange størrelser.

Jeg vil sterkt fraråde å kjøpe billiglamper fra Kina på nett. Husk du skal sove trygt i huset.
Innlegg Skrevet: 2018-03-06 12:27:04
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Sir Stig :
Jeg vurderer å forlenge byggebordet (til venstre) litt og ha hyller over og evt på sidene. Må også skaffe mer lys.

Ser ut til at du har et helt flott LEGO rom. Kanskje noe mørke vegger etter min smak, men antar de blir fulle av reoler etterhvert så da vises de ikke likevel :)
Og lys ja... akkurat dette punktet er noe jeg ser på akkurat nå. Har grublet litt og funnet ut at jeg jo faktisk begynner å bli gammel (og ikke blir man yngre med årene heller) og trenger mer lys for å se ting godt. Men ellers liker jeg jo å ha en del mindre lys i leiligheta enn det jeg ser folk ellers normalt sett har. Men det er nå bare sånn jeg alltid har vært.

På møterommet på jobben min har vi kledd taket med 60x60 LED paneler. Der blir det VELDIG mye lys, men med dimming på dem så kan man justere lysmengden veldig bra og med mange paneler i taket blir lyset veldig jevnt fordelt i hele rommet. En annen fordel med slike LED paneler er jo at de bygger lite i høyden, avgir lite varme og trekker lite strøm. Vurderer nå å montere 2-3 slike paneler i taket over byggebordet på LEGO rommet. Jeg må måle litt og fundere litt på hvilken størrelse paneler jeg trenger og eventuelt hvor mange jeg må ha. Første tanken var 3 paneler i størrelsen 120x60cm montert i en L som følger byggebordet som også er i samme form.
Panelene jeg vurderer er av denne typen: https://www.ledonline.no/led-panel.html
Har ikke bestemt meg om jeg skal kjøpe akkurat fra den butikken eller om jeg finner andre butikker som selger tilsvarende. Kan også kjøpe dem fra Alibaba eller andre kinesiske leverandører som det finnes mange av og som også leverer veldig billig. Ulempen er jo at kvaliteten kan være noe varierende og om man får problemer med lampene så er det ikke like lett og få dem byttet/reparert. Er jo også litt risky å koble til slikt om man kjøper 230v utstyr som kanskje ikke er godkjent for bruk i Norge.
Innlegg Skrevet: 2018-03-05 23:51:40
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Sir Stig :
Bilde
Men etter at jeg blandet akryl og oljemaling, må jeg vel innse at jeg ikke kan male :oops: :lol:


Vel, synes ikke du skal være flau over dette: Storm P møter Picasso...
Fint legorom!
Innlegg Skrevet: 2018-03-04 10:13:15
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Slik ser Legorommet mitt ut:
Bilde
Har en plan om å ha tre rader med Raccohyller (flere mindre skuffer, Evt noen store med skillevegg).
Kapasiteten er allerede sprengt selv om jeg har bygd alle klosser og plates sammen. Har plassert store båter, fly og ett par millioner dekk (mange ihvertfall. That's what you get when buying used lots). Har 10-12 separate bokser med tiles og minifig deler (har sortert slik at jeg har en av hver, duplicates ligger i poser under benkene. Technics i en av Raccohyllene og smådeler technics i den avlange øverst til venstre.

Jeg vurderer å forlenge byggebordet (til venstre) litt og ha hyller over og evt på sidene. Må også skaffe mer lys.

Malingen er der midlertidig pga et innfall om å male dette selvportrettet jeg tegnet med touchpad i paint:
Bilde
Men etter at jeg blandet akryl og oljemaling, må jeg vel innse at jeg ikke kan male :oops: :lol:
Innlegg Skrevet: 2018-03-03 11:46:32
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Ett bilde, ikke helt relatert til LEGO rommet, men synes LEGO modellene gjorde seg bra i disse reolene. Og de LED lyslistene gjorde virkelig "prikken over i-en" her syns jeg :)


Bilde
2018-02-24_mob (1) by Øyvind Steinnes, on Flickr


Starter med LEGO rommet til neste helg.
Innlegg Skrevet: 2018-02-24 19:30:24
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Oppdater oss gjerne med flere bilder :D
Innlegg Skrevet: 2018-02-16 19:26:13
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Her er rommet mens det enda er helt tomt. Blir sikkert lenge til jeg ser det slik igjen. :)
De greiene på veggen var malt der av forrige leietaker. De blir skjult av hyller og ting så jeg trenger ikke male om rommet. Men det må iallefall mere lys inn i rommet. Men jeg skal installere det først når jeg har blitt enig med meg selv hvordan jeg skal innrede det. Foreløpig tanke er å ha byggebordet i hjørnet til venstre i bildet og resten av veggene (også foran vinduene) blir dekket av hyller fra guiv til tak.

Bilde2018-01-03_mob01 by Øyvind Steinnes, on Flickr


Har nå fått flyttet det meste av LEGO samlingen til den nye leiligheten og slik ser det ut nå:
Bilde2018-01-22 New room by Øyvind Steinnes, on Flickr
Innlegg Skrevet: 2018-01-27 20:42:01
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Jeg bygger i hovedsak egne modulhus og har et lite rom på 1.2 kvadratmeter slik at sortering og legobygging kan foregå i nærheten av stue og kjøkken. Den ene veggen er fyllt med Cocraft detaljskuffer med inntil 32 flyttbare innsatser i ulik størrelse der jeg har mange små elementer sortert etter farge i hver skuff. Jeg kan benytte flere skuffer til for eksempel Light Bluish Grey dersom jeg har mange ulike elementer i denne fargen. Dette betyr omtrent tusen ulike elementer lett tilgjengelig fra byggebordet. Ved sortering bytter jeg til større innsatser ved behov samt til SmartStore Home systembokser dersom det blir tilstrekkelig antall like deler til at dette er hensiktsmessig. Synes SmartStore 38x14x11 fungerer best med begrenset plass og disse er plassert i hyller over og under byggebordet. Deler som sjelden er i bruk kan oppbevares lengre unna.
Innlegg Skrevet: 2018-01-23 16:08:35
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Jeg har jo vært på utkikk etter løsning for å få bedre plass til min LEGO samling, ett alternativ var jo å få tak i en større leilighet (som jeg jo nå får), det andre alternativet var å leie ett lokale ett annet sted for kun LEGO samlingen. Som ett studio som jeg ser flere Brikkelaugere har gjort. Men grunnen til at jeg ikke har ønsket ett eksternt lokale er at jeg av og til får noen spontane ideer som jeg har lyst til å teste med LEGO deler. Eller at jeg helt plutselig får lyst til å fortsette med ett eksisterende prosjekt. Jeg synes at å ha ett eksternt lokale vil forhindre dette spontane. Kan jo selvsagt ha noe LEGO hjemme og største mengden på det eksterne lokalet. Men det blir ikke særlig praktisk slik jeg ser det.

En annen idé som jeg lenge har gått å tenkt på er å kjøpe en gammel landhandel som har lagt ned. Disse er som oftest i tilknytning til en leilighet/bolig for eierne. Var iallefall flere slike her i Troms/Tromsø før i tiden, hvor familien som eide og drev butikken bodde i etasjen over. Dert kunne man ha bodd i boenheten og hatt LEGO utstilling/byggerom der som butikklokalet var.
Det var en slik bygning til salgs for ca 2 år siden, men tilstanden på bygget var i så dårlig befatning at det ville gått med mye tid og penger for å få det i god stand selv om prisen for bygget var veldig lav. Og desverre så har mange av de nedlagte butikkene ikke vært til salgs. Ser at mange av dem blir bygd om til leilighet/boenhet der butikken før var og fortsetter å bli i familien som drev/eide butikken.

Men inntil jeg enten vinner i Lotto eller arver masse millioner så blir det å leie en leilighet :)
Flere her har allerede nevnt flere ting som jeg tar som gode ideer og skal forsøke å implementere i det LEGO rommet som jeg nå er på vei å innrede. Det går ikke så kjapt å flytte, er mye som skal pakkes og dårlig tid til å utføre pakking og transportere tingene. Men håper å ha flyttet alt i løpet av 14-dager. Så starter prosessen med å innrede LEGO rommet og plassere ting der de skal være.
Morty nevnte blant annet en ting: ha ett bord som kan utvides ved behov. Men jeg har jo lyst til å ha en permanent layout stående. Men etterhvert så tror jeg at rommet jeg har blir for lite til det og at det blir omtrent slik jeg har hatt det til nå, bare at rommet blir KUN for LEGO. Tror ikke jeg ser løsningen helt før jeg begynner å plassere opp hyller og får flyttet inn det selvlagde byggebordet.
Innlegg Skrevet: 2018-01-21 19:46:38
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Da er tiden kommet for at jeg også må tenke nytt om Legorommet mitt. Jeg låner pr i dag tre rom i et gammelt hus ikke så langt hjemmefra. Det huset er ikke særlig bra, og kommunen har vel mest lyst til å rive det. Garantert at det er en egen museverden på loftet, sanitærforholdene kan vel ikke kalles gode akkurat og veggene er uten isolasjon... Dessuten ser jeg for meg at huset skifter eier i løpet av året - eller altså blir revet.

Jeg har et lite hus på 60 kvadrat i hagen - eller - jeg eier to hus/eiendommer i samme gate/vei, og tenker å bruke det til legohus en gang i fremtiden. Men - due to finansene mine er det pr i dag utleid på ubestemt tid, så det er ikke et alternativ å flytte dit ennå. Da er det kjellerstua igjen - et rom på 4,5 x 3,7 meter som skal brukes til andre aktiviteter av andre enn meg. Kona skjønner at jeg må redusere omfanget på legosamlinga om jeg skal ta det med hjem, så hun synes faktisk det er lurt. Jeg er fortsatt i tenkeboksen...

Fordeler med kjellerstua:
- varmt hele året
- ingen ekstra husleie eller ekstra utgifter til strøm
- nær tilgang, så korte pauser mellom andre aktiviteter kan brukes på lego
- hobbyen kan dyrkes i umiddelbar nærhet av familien

Ulemper med kjellerstua:
- liten plass!
- vet sannelig ikke om det er flere jeg...

Så - hvis jeg nå ender med å flytte hjem, tenker jeg at jeg dropper det meste av oppbevaring av bygde sett og satser på bygging (mocs og mods) og kanskje litt fotografering for å huske det jeg eventuelt bygger. De fleste settene vil altså gå i klosseoppbevaringen og brukes til egne prosjekter. Alle former for salg av sett og klosser vil utgå (noe må altså selges/avhendes før jeg flytter hjem).

Var innom Harald en tur før jul - han har brukt kjøkkeninnredning fra IKEA til klosseoppbevaring - så sinnsykt bra ut! Men litt dyrt om man skal kle hele veggen med skuffer... Bauhaus har også noen skuffegreier som ser bra ut https://www.bauhaus.no/skuffereol-m-10-skuffer-1.html noen som har prøvd dem? Prøvde å søke dem opp i forumet, men fant ikke noe annet enn en omtale av dem. Til sist er det alternativet med hyller og Smartstore-bokser. De synes jeg imidlertid ikke er estetisk fine nok til å dekke en vegg i kjellerstua...
Jeg kan bruke en vegg på 3,7 meter, og må ha plass til et byggebord på 60-70 cm bredde i det ene hjørnet - det gir meg 3 meter til rådighet. Jeg kan gå opp til 1,7 meters høyde på veggen. Hva synes dere? Hyller, kjøkkenskuffer eller plastskuffer fra Bauhaus?

Gjermund
Innlegg Skrevet: 2018-01-21 18:56:52
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Jeg har ett eget legorom på ca 2x3 meter der ene hjørnet har et innbygd klesskap, og døren er foran denne. Vindu er rett ovenfor døren, så jeg får i praksis bare brukt 1/2-2/3 av rommet.

Har en del Raccoskap, og noen andre sortimentskap + smartstorebokser og esker. Disse har jeg hatt oppå et par gamle skrivepulter med skuffer, og ett hjemmesnekret bord jeg fant i kjelleren. Erfaringen min er at sortering er vanskelig.

Jeg har forsøkt å ha det meste innen armlengdes avstand (gammel bartendertankegang). Jeg skal omorganisere slik at jeg får:
-1 helvegg med sortimentskap mellom skap og yttervegg. Mest brukte brikker i bryst-hoftehøyde. Store deler i smartstore over.
-Byggebord langs vegg mellom dør og vindu (Slik at jeg får litt ekstra lys)
-Lagringsplass for brikker til sortering.
-Vurderer også et trancherbord som kan trilles til sortimentskapene, for å lette sorteringsjobben.
Muligens hylle med belysning under, over byggebordet.

Jeg er først og fremst MOD'er, så det ene uåpnede settet mitt, andre esker og ubrukelige ting som fly-tog deler o.l. kan jeg plassere i bod i sokkel/kjeller.
Den største utfordringen er hvor jeg skal plassere alle påbegynte prosjekter som står til modning (etter en stund kan jeg se på dem med friske øyne, og ser da enten hva jeg må endre, integrere i nye prosjekt, eller forkaste.

Hmm... ble plutselig litt mer tydelig hvordan jeg skal gjøre det når jeg må forklare det skriftlig :)
Innlegg Skrevet: 2018-01-17 18:14:48
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Jeg har et byggebord og smart store 15 i hyller fra gulv til tak rundt. Har noen glasskap til utstilling av modeller, men det er egentlig nedprioritert.
Har større bokser under hyller rett på gulvet, som er buffer-påfylling til smart store 15.

Slikt som modulhus og større sett har jeg på 2 lagerrom (ene er kjølerom som er mørk og støvfri)

Jeg har ikke hatt problemer med støv, men så har jeg ingen layout åpent fremme heller.

Lykke til Øyvind! Oppdater oss med bilder da! :D

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154723262361386&id=573271385
Innlegg Skrevet: 2018-01-13 12:34:04
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
F0NIX :
Mener også å huske at det ikke gikk å putte inn ei 32x32 plate inn der? Eller husker jeg feil?

37x43cm skulle tillate det

Fint rom, TogFreak og Chilis
Innlegg Skrevet: 2018-01-13 00:08:48
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
F0NIX :
Mener også å huske at det ikke gikk å putte inn ei 32x32 plate inn der? Eller husker jeg feil?

37x43cm skulle tillate det

Fint rom, TogFreak
Innlegg Skrevet: 2018-01-13 00:08:18
  Innleggets emne:  Re: Nytt LEGO-rom, tips og triks  Svar med sitat
Chilis: den subway/undergruns banen var en god ide!
Jeg har tenkt på noe lignende selv, men ikke med tog under der. Tanken var å ha forskjellig mekaniske/elektroniske ting som kunne være skjult under bakken og kun stikke opp der det var behov for det. Men med en undergrunnsbane så kan jeg jo likevel mikse med forskjellige mekaniske innretninger samt ha elektronikk og kabler til lys og lignende skjult under "bakken".

Chilis: har sett de Detolf Vitrineskapene (her er korrekt link: http://www.ikea.com/no/no/catalog/produ ... ery=detolf ) og jeg hadde faktisk tidligere trodd de var mye dyrere. Men eneste som jeg syns var en ulempe med dem var at man ikke kunne justere høyden mellom hyllene. Mener også å huske at det ikke gikk å putte inn ei 32x32 plate inn der? Eller husker jeg feil? Mener iallefall at jeg forsøkte å putte ett modulhus inn i ett slikt vitrineskap men at det ikke var mulig på grunn av de vertikale metallstengene. Men ut ifra bildene dine så ser det ut som du iallefall har en veiplate på en av hyllene...

Tog freak: Om du skal leie en ny leilighet i en privateid enebolig og de spesifikt har sagt at du ikke kan ha husdyr, så kan de rett å slett bare velge å ikke ha deg som leietaker dersom du insisterer på ha husdyr. De trenger ikke begrunne saken. Det er jo de som eier huset.... (dette er ikke ett borettslag). Og i dette tilfellet så er huseier allergisk mot pelsdyr og ungen deres har astma. Det er flere katter i området og de har allerede nok problemer med de om de ikke skal ha en i underetasjen i tillegg. (ref [url=https://lovdata.no/NL/lov/1999-03-26-17/§5-2]husleieloven §5-2[/url]: "...og dyreholdet ikke er til ulempe for utleieren...")
Innlegg Skrevet: 2018-01-12 19:20:42

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support